torstai 10. joulukuuta 2015

Sekopään paluu osastolle.

7.12 jaksoin niukin naukin hoitaa pakollisen työterveyshuollossa käynnin kelan vaatimuksesta, että saisin rahaa tästä sairasloman jatkumisesta. Sairaslomaa jatkettiin osastolta käsin 29.2.2016 asti, viimeksi oli tammikuun loppuun. Samalla sovittiin kolmikantaneuvottelun pitämisestä tammikuun alussa, koskien mun töihin palaamista. Ajattelin aloittaa puolikkaan tekemisellä. Naapurilta sain kyydin Uuteenkaupunkiin, niin ei tarvinnut taksilla mennä ja itse en ollut kykenevä ajamaan noista opiaateista johtuen.
Kivut nielussa jatkui, mutta pysyivät  kurissa , kun otin tarv.Oxynormia 2-3 tunnin välein.

Tiistaina piti mukamas mennä Naantalissa käymään, mutta kivut vei voiton, ei mitenkään voinut lähteä, vaikka kyyti olikin valmiina. Kunpa olisin ollut jo tässä vaiheessa viisaampi....  mutta onneksi oli lääkettä.....

Yöt meni miten menivät. Nukuin parin tunnin pätkissä ja kakoin sitä paksua limaa nielusta pois. Mutta onneksi oli lääkettä....
Havahduin muutamana yönä siihen, että heräsin istumassa vessanpytyllä..olin nukahtanut sinne. Samoin myös saatoin nukahtaa keittiön tiskialtaan äärelle..seisaaltani! Mutta torstain vastainen yö oli piste iin päällä !!
Tiistaina ja keskiviikkona ja kuin myös torstainakin ystäväni Taina  haki mut  hänen luokseen; olin vähän niinkuin päivähoidossa. Sain ajatuksia muualle.

Mutta se torstain vastainen yö. ...Aamulla heräsin klo 7 aikaan olohuoneen sohvalta. Kaiketi siihen, kun miehen känny herätti sen töihin. Sitten alkoi tulemaan flash backejä... Ja siitä syystä, kun etsein Oxynorm pulloa, enkä löytänyt sitä. ..
Lyhennetty versio yön tapahtumista: Olen tod.näk. herännyt n. klo 2-3 ja ottanut nielun kipuun kipulääkettä. Jossain kohti  havahduin siihen, että olin nukahtanut keittiön pöydän ääreen. Sen jälkeen pimeää...ei mitään hajua mistään, muuta kuin, että olin mennyt olohuoneen sohvalle nukkumaan. Mutta se mitä mä löysin aamulla.... voi luoja.... Se oxy pullo,joka oli hukassa..se löytyi keittiön kaapista, jossa säilytän kahvia, teetä yms. Sitä Oxya löytyi myös tyhjästä pilttipurkista n.2 cm..Kuin myös lääkeruiskussa n.10 ml. Ihme että olen vielä hengissä!!
Torstaina menin taas päivähoitoon ja olo aivan kamala. En saanut nukutuksi, koska olo oli kuin kamalassa krapulassa; paikat hakkasi.Sitten tuli käsky Tainalta, että nyt olisi syytä mennä sairaalaan.
Soitto osastolle lääkärille ja selostin tilanteen ja mitä oli tapahtunut yöllä. Ja osastolle sitten piti lähteä... Soitto miehelle, joka lähtikin miltei saman tien mua hakemaan. Ja sitten oltiinkin viikko osastolla... Ja mikä viikko se olikaan... Kipua, pahaa oloa, tukehtumisen tunnetta, itkua, itkua, itkua ja myös lisää sekoilua ja pikku-ukkoja..

3 kommenttia:

 1. Voi Kata <3 ...ei tässä tiedä mitä sanois...mä täällä vedet silmissä luen tätä...ei oo sulla helppoo eikä läheisilläskään. Tsemppiä ja voimia ja koita jaksaa...usko siihen, että se ei voi mennä enää pahemmaksi ja vain parempia päiviä edessä päin. Halaus ja rutistus.

  VastaaPoista
 2. Tsemppiä!!! Just näin, pahemmaksi ei vaan voi enää muuttua. Nyt kohti kuntoutumista takaisin omaan itseesi. Kovasti jaksamista sinulle ja läheisille ja hyvää ja rauhallista joulua!!

  VastaaPoista
 3. Miten sä voi nyt?

  Minulla oli viimeinen syto ja nyt 2vko säteilyä jäljellä. Kovilla kipulääkkeillä mennään ja ma täytyy pyytää lisää. Lima on kauheinta!!!

  VastaaPoista