perjantai 25. syyskuuta 2015

Eniten pelottaa...?

Ensimmäinen yö, kun ei meinannut uni tulla, oli viime yönä. Kumma kyllä, olen saanut kutakuinkin hyvin nukuttua. Ehkä syynä on ollut se, että mulle kuitenkin on annettu toivo paranemisesta. Ehkä olisi toisin, jos olisi sanottu, että tää on sit tässä....

Tiettekö mitä.. Meen äiti on vahva ihminen.. Se selättää kaikki vastoin käymiset mitä tulevat viikot tuo tullessaan ja se kestää ne koska sillä on vahva perhe ympärillä ja rakastavat lapset ja lapsenlapset.. Ja jos se meinaa romahtaa ni me kerätään se kasaan 💓 rakas äiti
                                       - toinen tyttäreni Riina-

Ostin viikolla 2 kirjaa; toinen lukuvuosikalenterin 2015-16, johon hyvä merkitä kaikki sairauteen liittyvät asiat. Olihan siellä myös koetulos sivut; eli saan sinne kaikki LABRA-tulokset merkattua, kulkevat sit aina mukana. Ja toinen ostos oli paksu muistikirja, jonne kirjoitellut välillä muistiin tuntemuksia ja ajatuksia tästä elämästä, johon sain nyt melko kurjat kortit pelattavaksi..

Koska kirjoitan tätä vielä näin paljon jälkikäteen, siitä muistikirjasta on ollut hyötyä. Kuin myös facesta. Sinne on tullut myös jonkin verran purkauduttua.

Kyllä muakin pelottaa.. ensin tuli mieleen KIPU.. Se nielurisapoiston jälkeinen kipu vielä niin hyvässä muistissa. Ja kipu, mikä tässä voi tulla, on suukipu. Säteet voivat polttaa suun limakalvot pahimmassa tapauksessa täysin rikki, jolloin syöminen ja juominen vaikeutuu. Siksi laitetaan se PEG-letku 0varmuuden vuoksi etukäteen.


Levinneisyys? Eli metastaasit muualla kehossa. Tätä kirjoittaessani tiedän jo luokituksen ; T2N2cM0.
T2=koko 2-4 cm 
N2c= tuumoria lähinnä olevissa leuanalus imusolmukkeissa on pesäkkeitä ja
 c=tten luo myös olemmin puolin tai vastakkaisissa imusolmukkeissa
M0= etäpesäkkeitä ei havaita

 Ja  pelottaa myös miten omaiset ja läheiset jaksavat ? Sen näkee sitten. Mutta ihanaa oli kuitenkin tässä unettomassa yössä, että vanhin lapsen lapseni , kohta 5 v, nukkua pössötti olohuoneen sohvalla. Ihana pikkumies. Mummin muru.

Tänään olisi myös pitänyt mennä TYKSiin 2 tunnin varoajalla lääkäreitten luo keskustelemaan hotolinjauksista, mutta millä mä sinne oisin mennyt?? Pikkupoika mummilassa ja sitä en kyllä halunnut ottaa mukaan. Kysyessäni, että onko aivan välttämätöntä tulla, vastaus oli, että ei, he käsittelevät asiaa papereista.. OK, se sopii mulle. Jälkeen päin puhuttaessa naapureille asiasta, olisivat hekin sen aikaa poikaa katsoneet... No se hetki meni jo.

Myöhemmin myös soitettiin uudestaan TYKSistä , kävi kutsu mennä onkologin vo:lle tiistaina 29.9. Sinne siis. 

Huomenna on sitten MRI eli magneettitutkimus.