tiistai 22. syyskuuta 2015

Dg: Syöpä !!

No niin, tänään maanantaina 21.9. olin sitten kuulemassa PAD-vastausta nielurisasta. Vanhin tytär, kohta 30 vee, halusi tulla mukaan Turkuun. Ensin ajattelin ottaa hänet sisälle lääkäriin, mutta sitten tulin toisiin aatoksiin. Kuuntelen iteksein mitä sanottavaa lääkärillä on, ja jos menee hysterian puolelle, niin sitten saa lääkäri kutsua tyttären sisälle.
Ensin nielun jälkitarkastus, hieman ärtyneen näköinen; siihen Kefeksin-kuuri viikoksi.  Sitten..... oli kuin hidastetusta elokuvasta olisi katsonut: Lääkäri veti tuolinsa hieman kauemmas ja katsoi muutaman sekunnin ajan silmiin.... ja sanoi:" Sitä sinun näytettä katsottu ja pyöritelty moneen otteeseen, ja kyllä nyt on niin, että siellä on pahanlaatuinen tauti... " ........
Hetken äänettömyyden jälkeen pääsi hiljainen itku ja sanoin:" Kyllä mä tämän jo melko varmaksi arvasin... pessimisti ei pety.. "

Siinä hetken keskusteltiin alustavasti tulevista hoitolinjauksista ja TYKSin protokollasta, miten tästä edetään.. Suunnitelma ensin oli, että sädetetään se 7 viikkoa.. plus kaikki muut tutkimukset.


Tytär ajoi kotiin ja soitin kaikille perikuntaan kuuluville (mies ja lapset) sekä  muille läheisilleni. Muutaman kyyneleen siinä vuodatin, mutta jotenkin oli tosi rauhallinen olo.. Ei hysteriaa, eikä sitä rään valuttavaa itkua...

Haimme tyttären kanssa pänikän punkkua, sillä olimme sopineet, että maanantaina otetaan punkkua joko iloon tai suruun..

Illalla tein päivityksen faceen. Olin jo aiemmin päättänyt, että tulen kertomaan avoimesti sairaudestani, jos sellainen tulee eteen.


"Meillä jokaisella on omat tapamme käsitellä erilaisia asioita omalla, parhaaksi katsomallamme tavalla. Toiset pitävät asiat omana tietonaan ja jotkut haluavat kertoa asiat avoimesti. Ja sellainen minä olen. Tämä siksi, että en halua ihmisten levittävän perättömiä asioita tai kertovan asioista ilman todellisuus pohjaa. Ja mulla ei ole tarve salata tätä. Sain tänään tietää, mikä mun nielurisassani oli. PAD vastaus kertoi kaunistelematta karun totuuden, että minulla on syöpä. Tällä hetkellä se on nimeltään nielurisasyöpä. Viikon sisällä pääsen lisätutkimuksiin; MRI (kaulan ja kurkun alueen) sekä nielun, ruokatorven, vatsalaukun sekä henkitorven tähystykseen. Tämä ei ole kuolemaksi, on hyvä paranemaan, mutta kuulemma hoidot ovat rankat. Mielialani on tällä hetkellä rauhallinen.. pessimisti ei pettynyt.. Tälläiset kortit nyt on annettu ja näillä mennään..
Ja nyt otan muutaman lasin viiniä..."