torstai 19. marraskuuta 2015

Uusi lääke ja mielensä pahoittaja

Oi voi.. Päivät menee menojaan ja huomisen jälkeen enää 2 vkoa hoitojen päättymiseen.. Eli voiton puolella olen jo.

Alunperin mun piti tällä viikolla kirjoittaa mun ja mun miehen haaveesta ja tavoitteesta hoitojen päättymisen jälkeen, mutta eilen keskiviikkona sain itseni lietsottua sellaisen raivon valtaan, että siinä tavoitteet unohtu ja haaveet siirtyi taka-alalle. Jos tästä asiasta olisin eilen kirjoittanut, niin teksti olisi ollut jokseenkin painokelvotonta.


Maanantai aamun sädehoito + labrat + lääkärin vo  meni ihan niin kuin ennenkin. Aamulla huomasin, että ääni oli  lähtenyt, hoidoista johtuen kaiketi. Tällä kertaa mulla oli mies mukana Turussa ; näki hänkin nyt  minkälaista  touhua se on. RTG-hoitajat selittivät hänelle mitä milloinkin tapahtuu. Ja lääkärin vo:lla selitti lääkäri myös hälle asioita.

Tiistaina menin sitten myrkkyjä saamaan,eli labrat olivat olleet ok. Päivä meni pääosin makoillessa, sillä en ollut nukkunut juurikaan edellisyönä, max 4 tuntia. Kotimatkakin taittui jouhevasti, kun Laitilan taksi haki, eikä muita kyytiläisiä ollut. YES!

Koska mulle tuli edellisillä kerroilla jälkipahoinvointia, niin sain nyt uuden pahoinvointilääkkeen suonen sisäisesti, Aloxi,  sen vaikutus kestää 5 pv. Ja sen aikana ei saa ottaa sitä Granisetronia. Mutta kyllä se kirveli suonta!! Saattoi myös johtua siitä, että multa oli aikasta pieni suoni kanyloituna. Mutta lääke oli hyvä, ei ainakaan nyt torstai iltaan mennessä ole minkäänlaista kuvotuksen tunnetta tullut. Ennen se alkoi jo keskiviikko iltana.

No sitten tää mua niin suivaannuttanut asia...  Tiistai iltana jo miehelleni ihmettelin seuraavaa asiaa: Kun kuitenkin olen korva-, nenä-, ja kurkkutautien osaston potilas, niin onpa kumma, kun tässä hoitoprotokollassa ei ole tämän alan lääkärin vastaanottoa/ tutkimusta tässä puolessa välissä. Keskiviikkona sädehoidon jälkeen soitin sitten sädepolin sairaanhoitajalle ja kysäisin asiasta, kun kuitenkin halusin knk-lääkärin katsovan nieluuni, kun siellä sellainen palan tunne tai jnkl "krettu". Niin hänpä tarjosi vain sitä omaa onkologia/sädelääkäriä mulle. Kysyinkin sitten, että onko tosiaan niin, että jos haluan päästä erikoislääkärille, niin mun mentävä privaatin puolelle? esim. sinne terveystalon pulssiin, jossa kävin elokuussa ja josta sain lähetteen? Hoitaja sai sit mut aivan raivon partaalle, kun aloitti puhumisen mulle , että kuuntele, kun puhun sulle..noi sun oireet on ihan hoitoihin liittyvii ja halutessas  pääset huomenna sädehoidon jälkeen tähän polille lääkäriin...  Kettu vieköön!! en mä sille halunnut, vaan knk-lääkärille! Ja hoitaja voisi kuunnella minua!! Sitten vielä aloitti sen suolavesi, kamomillatee kurlauksien ohjeistuksen, jotka on oikeesti mulla tiedossa! ja kaikki  muutkin, koska en ole tyhmä ja olen lukutaitoinen ja ymmärrän kyllä lukemani niistä ohjepapereista, jotka olen saanut. ... Ja sitten suositteli mulle Caphosol suuvettä...Arrgghhh... Mua alkoi niin sieppaamaan.... Jos mulla olis vaivaa tulla alapäässä, niin enkös silloin pääsis talon sisällä gynekologille? vai kuuluuko taudin/hoidon kuvaan? vaiko huljuttelenko pilluani kamomillateessä ja suolavedessä??  PRKL!! Sain tuon keskiviikkoisen puheluni jotenkin asiallisesti lopetettua... ja olin niin kiukkuinen, niin kiukkuinen... Tuli olo, että tässä taudissa meitä viedään kuin pässiä narussa ja löysässä hirressä; omia  aivoja ei saa/voi käyttää..kyllä ruotuun palautetaan...Kaikki on niin valmiiksi ajateltu ja suunniteltu...  Ääähh...

Tänään mua valmistelleet rtg-hoitajat kyseli voinnista ja tuota kurkkukivusta ja sanoin,etten keskustele tästä asiasta enempää, vaan menen sinne lääkäriin, minne pääsen ja josta sain lähetteen,  kun täällä ei pääse.  Oma rtg-hoitaja tuli sitten sädetyksen jälkeen kyselemään hieman lisää tästä jutusta, kun oli tietty kuullut muilta, että olen hippasen ollut äreissäni. Sanoinkin hälle, että kyllä minä niin mieleni oikeesti pahoitin eilisestä puhelusta ja varsinkin siitä millaisen vastauksen sain ja tuntui että mua pidetään tyhmänä ja jotenkin mun oloa ei oteta todesta...

No se siitä sitten ja läksimme mun kuskini H-M:n kanssa kotio päin. Päätimme kuitenkin käydä Kustavin tien varrella olevassa kirppis Wanha Nestorissa joutessamme, kun ei ollut mikään kiirus mihinkään. Ja sitten alkoi puhelin soida. Huomasin, että oli soinnut parikin kertaa. Sädepolin sh oli yrittänyt soittaa. Viimein sain vastattua hänelle ja asia oli kuin olikin se minun mielenpahoitusjuttu. Selvitin hänelle, miltä musta tuntui ja hän oli pahoillaan , että olin saanut hänen puheestaan sellaisen  kuvan, kuin olin saanut. Koska olin jo jkv rauhoittunut tuosta asiasta,sanoinkin, että ei tässä nyt mitään peruuttamatonta ole tapahtunut eikä ole mikään maan kaato asia. Tämä asia on minun  puoleltani ihan ok ja selvitetty.

Että näin. Luulenpa, että hoitaja raukka taisi olla vaan sijaiskärsijä mun pahassa olossani..tai jossain sellaisessa. Onneksi se asia kuitenkin selvisi. Mutta silti ihmettelen tätä protokolla asiaa... luulisi olevan joku välikatselmus tässä syövan hoidossa???

BTW: en ostanut sitä Caphosol suuvettä vaikkas lupasin sille hoitaja, sillä SE MAKSAA 170 € !!! Ja yksi pullo kestää viikon? vähän toista? eikä ole edes kelakorvattava...

Huomenna uusipäivä..katotaan mitä se tuo tullessaan.. :)