maanantai 28. syyskuuta 2015

MRI ja kanta.fi


Perjantainen MRI oli käynti monien joukossa. Meteli oli kova siinä putkessa, mutta siltikin olin nukahtaa sinne ! Tuloksen kuulen kaiketi tiistaina. Vanha työkamu  Naantalin ajoilta oli myös käymässä TYKSissä, joten kahvittelimme siellä ja vein samalla hänet kotiin. Matkalla mieteimme mikä se alkoholi annos oikeastaan on, kun joka paikassa sitä kysyttiin noissa esitietolomakkeissa. Onko se lasi, pullo, vaiko 1,5, 2 vai 3 kg:n pänikkä. ?? Totesinkin, että eihän se ole paljoa, jos 2 lasillista juo muutaman kerran viikossa? Mulla kyllä on sellaset Ikeasta ostetut punkkulasit, joihin menee puol pulloa kerralla. Kotona miehen kanssa naureskellaankin, että pullo tyhjäksi 2 lasin taktiikalla.

Kanta.fi ? Tieto lisää tuskaa ja liika uteliasuus tappoi kissankin, ja mitä niitä kaikkia sanontoja onkaan..

Mä vaan olen sellainen, että haen tietoa tästä internetin ihmeellisestä maailmasta. Se on vaan pakko. Oli sitten kyse matkakohteista tai tästä sairaudesta ja sen hoidosta. Meninpä sitten taas kanta.fi sivulle katsoakseni joko on Laitilan terkkariin mennyt epikriisei musta. Ja mitä löysinkään? 24.9.oli joku käynti? WTF? En mä ole siellä ollut silloin, kunnes muistin sen lääkäreitten paperipalaverin minusta.  Hoidon suunnitelma: Aloitetaan KEMOSÄDEHOITO !! Jaahas...eli pelkkä sädetys ei sitten riitäkään.

Mutta se tässä ketutti eniten, että mä luin tästä ennenkuin  olin kuullut siitä henkilökohtaisesti.Ei sen kyllä mun mielestäni näin pitäis mennä. Avauduttuani tästä facessa, kertoi entinen työkaveri keretoi kanssa, että hänenkin tuttavapiiriin kuuluu henkilö, joka oli lukenut diagnoosinsa sieltä ennenkuin oli sen kuullut lääkäriltä.

Ymmärrän kyllä sen, että luvan antaneelta sen tiedon siirtämisessä on aikaraja 5? päivää, mutta kyllä ensin pitäisi potilaan itse saada se tieto. Juteltuani yhden onkologin kanssa, hän oli myös vahvasti samaa mieltä. Kertoi, että ne jotka asian  päättäneet, ovat olleet sitä mieltä, että kyllä jokainen  on valmis lukemaan omia tietojaan, oli siellä sitten mitä tahansa. Pah, sanon minä.